Skip to content

Information om coronavirus/COVID-19

Her på siden kan du læse information til danske rejsende og fastboende i Palæstina i forbindelse med udbruddet af coronavirus/covid-19.

Senest opdateret 27-05-2020 kl. 22:12

Udenrigsministeriet opfordrer danske rejsende i Palæstina til at tage hjem så snart det er muligt og i tæt dialog med rejsebureau, flyselskab eller forsikringsselskab. Med de mange restriktioner, som indføres både i Danmark og i udlandet, kan det vise sig svært at finde hjemrejsemuligheder i den kommende tid.

Læs Udenrigsministeriets rejsevejledning for Palæstina.

Danskere i Palæstina bør desuden orientere sig i Udenrigsministeriets rejsevejledning for Israel og på hjemmesiden for den danske ambassade i Tel Aviv.

Læs Udenrigsministeriets spørgsmål og svar om coronavirus til rejsende og fastboende danskere i udlandet.

Rejser til og fra Palæstina

Der afgår pt. kun få fly til europæiske destinationer fra Ben Gurion lufthavn i Israel.

Danskere, der ønsker at udrejse fra Vestbredden, bør kontakte repræsentationskontoret på ramrkt@um.dk eller +972 2 241 5280. Danske rejsende kan fortsat rejse fra Vestbredden til Israel for at komme til lufthavnen, men det kræver særlig koordination med de palæstinensiske og israelske myndigheder. De israelske myndigheder har oplyst, at man først kan krydse checkpoints fra Vestbredden til Israel seks timer inden flyafgang. Man skal kunne fremvise en flybillet som dokumentation og tage direkte til Ben Gurion lufthavn.

Grænsen mod Jordan er lukket. Danskere med palæstinensisk ID, der befinder sig på Vestbredden og er indrejst via Jordan, kan derfor ikke rejse ud. Hvis du er i denne situation og har spørgsmål eller brug for hjælp, bør du kontakte repræsentationskontoret på ramrkt@um.dk eller +972 2 241 5280.

Med virkning fra den 18. marts 2020 nægtes alle udlændinge indrejse i Israel. Læs mere her

Udvikling i smitte og restriktioner mv.

Repræsentationskontoret følger løbende udviklingen i forhold til coronavirus/covid-19 i Palæstina. Danskere bosat eller på rejse i Palæstina opfordres til at følge de lokale myndigheders information via nyhedsmedierne og nedenstående informationskanaler: 

Indrejserestriktioner i Danmark

Som led i indsatsen for at hæmme spredningen af COVID-19, indførte Danmark lørdag den 14. marts kontrol ved alle landets grænser. Personer, der ønsker at indrejse i Danmark, må forvente at blive afvist ved de danske grænser, herunder i danske lufthavne, medmindre de har et anerkendelsesværdigt formål med indrejsen – f.eks. hvis den pågældende bor eller arbejder i Danmark eller skal levere varer til Danmark. Ændringen betyder således ikke, at de danske grænser er lukket for danskere eller andre, der bor i Danmark, og er på vej hjem fra ferie eller andet udlandsophold. Ændringen omfatter imidlertid personer med gyldigt Schengen visum. Se mere her https://politi.dk/coronavirus-i-danmark/indrejserestriktioner

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for rejsende til Danmark, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly fra udlandet. Hvis du har lovligt ophold og bopæl i Danmark kan repræsentationskontoret hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board)

Alle borgere i Danmark, der kommer hjem fra privat rejse i udlandet, opfordres kraftigt til at blive hjemme i 14 dage efter hjemkomst.

Nem adgang til vigtig information

Repræsentationskontoret opfordrer alle danskere i Palæstina til at registrere sig på Danskerlisten og hente udenrigsministeriets app Rejseklar. Danskerlisten giver os mulighed for at kontakte dig eller sende dig vigtige informationer om, hvordan du bør forholde dig. Du tilmelder dig Danskerlisten her.

Har du spørgsmål i forbindelse med coronavirus/covid-19, kan du tage kontakt til det danske repræsentationskontor i Ramallah ved at skrive til ramrkt@um.dk eller ved at ringe på telefonnummer: +972 2 241 5280. Uden for telefontiden er der ved opkald til repræsentationskontoret mulighed for omstilling til Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter, som også kan kontaktes på:+45 33 92 11 12.

Udenrigsministeriet og repræsentationskontoret rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen. På de danske myndigheders fælles informationssite www.coronasmitte.dk kan du finde information om coronavirus/covid-19. 

For yderligere information se også Udenrigsministeriets hjemmeside.