Skip to content

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Palæstina.
Senest opdateret 22.10.2021

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Palæstina.

Information om konkrete restriktioner i Palæstina opdateres ikke i rejsevejledningen. Repræsentationskontoret opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Palæstina, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Rejseråd til erhvervsrejser

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Palæstina.

Information om konkrete restriktioner i Palæstina opdateres ikke i rejsevejledningen. Repræsentationskontoret opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs vores rejseråd til erhvervsrejser

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Læs om rejserestriktioner og lokale restriktioner nedenfor.

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Rejserestriktioner

Ved indrejse til Vestbredden vil du som rejsende være underlagt rejserestriktionerne for Israel. Det gælder både hvis du rejser via Ben Gurion lufthavn og hvis du rejser via landegrænsen fra Jordan.

Hvis du både har dansk pas og palæstinensisk ID eller pas betragtes du af Israel som palæstinenser, og du vil ikke være underlagt rejserestriktionerne for Israel.

 

Det danske coronapas for COVID-19 vaccination

Læs mere om coronapasset her.

 

Karantæne- og testregler

Palæstina har ikke krav om test eller karantæne, men ved indrejse til Vestbredden via Israel vil du som rejsende være underlagt test- og karantænereglerne i Israel. Se hjemmesiden for den danske ambassade i Tel Aviv.

Hvis du har både dansk pas og samtidig har palæstinensisk ID eller pas, og indrejser til Vestbredden via Jordan, betragtes du af Israel som palæstinenser og vil ikke være underlagt rejserestriktionerne for Israel, herunder test- og karantænereglerne.

 

Interne rejserestriktioner

Der er i øjeblikket ingen interne rejserestriktioner på Vestbredden.

Hvis du er i tvivl, kan du kontakte repræsentationskontoret på [email protected].

 

Transitmuligheder

Det er ikke muligt at rejse i transit gennem Palæstina.

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Det er de israelske myndigheders restriktioner, der gælder i Østjerusalem. Se hjemmesiden for den danske ambassade i Tel Aviv. De palæstinensiske myndigheders restriktioner gælder på Vestbredden.

Udgangsforbud

Intet at bemærke.

 

Forsamlingsforbud

Man skal holde afstand.

 

Mundbind

Du skal bære mundbind i alle offentligt tilgængelige bygninger. 

 

Nedlukning / Genåbning

Intet at bemærke.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte dit rejse- og/eller forsikringsselskab.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte repræsentationskontoret eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Udrejse af Vestbredden

Du bør udrejse via Jordan, hvis du har både dansk og palæstinensisk eller jordansk pas.

Danske statsborgere, som ikke har palæstinensisk ID eller pas, kan udrejse via Ben Gurion lufthavn i Israel. 

For mere information om udrejse se hjemmesiden for den danske ambassade i Tel Aviv. 

Indrejse i Danmark

På coronasmitte.dk kan du læse om krav ved indrejse i Danmark. 

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiet. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Udenrigsministeriet kan ikke svare på sundhedsfaglige spørgsmål om coronavirus/COVID-19, vaccination eller test. Sådanne spørgsmål skal stilles til den myndighedsfælles hotline. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk

Mere information

Myndighedernes hjemmesider:

Nyhedsmedier:

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på www.coronasmitte.dk.

Kontakt

Du kan kontakte repræsentationskontoret i Ramallah på [email protected]. Du kan også kontakte os på telefon +972 2 241 5280 inden for almindelig åbningstid.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Palæstina, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Bestilling af NemID-nøglekort

På grund af udbruddet af coronavirus/COVID-19 kan danskere bosat i udlandet få problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon.

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen.

 

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.