Skip to content

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Palæstina.

Senest opdateret 19-10-2020 kl. 10:05
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Rejsevejledning

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Palæstina som følge af COVID-19 pandemien.

Læs rejsevejledningen for Palæstina.

Information om konkrete restriktioner i Palæstina opdateres ikke i rejsevejledningen. Repræsentationskontoret opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om coronavirus/COVID-19 fra danske rejsende og fastboende i udlandet.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Palæstina, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside

Råd til erhvervsrejse

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Palæstina som følge af COVID-19 pandemien.

Det er bl.a. turistrejser, der anses for at være ikke-nødvendige rejser. Erhvervsrejser anses derimod ofte for at være nødvendige rejser, hvorfor erhvervsrejsende som udgangspunkt godt kan rejse i den aktuelle situation.

Det er altid op til den enkelte virksomhed at vurdere, hvorvidt en rejse er en nødvendig rejse. Hvis virksomheden vurderer, at en konkret rejse er en nødvendig rejse, er det vigtigt, at der også foretages en konkret og individuel risikovurdering af rejsen i dialog med den enkelte medarbejder. Vi opfordrer altid virksomheden til at holde sig opdateret om lokale rejserestriktioner i forbindelse med planlægning af erhvervsrejser.

Den enkelte virksomhed bør minimere risikoen for, at virksomhedens medarbejdere bliver smittet med ny coronavirus/COVID-19 i udlandet. Virksomheden og den enkelte medarbejder bør derfor følge vores rejseråd til erhvervsrejser.

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Rejserestriktioner

Rejser til Vestbredden foretages gennem Israel. Se derfor indrejserestriktionerne for Israel.

Det er i øjeblikket ikke muligt at indrejse til Vestbredden via Jordan.

Karantæneregler

Ved indrejse til Vestbredden via Israel vil du som rejsende være underlagt karantænereglerne i Israel. Se hjemmesiden for den danske ambassade i Tel Aviv.

Interne rejserestriktioner

De palæstinensiske myndigheder kan med kort varsel indføre interne rejserestriktioner på Vestbredden.

Hvis du er i tvivl, kan du kontakte repræsentationskontoret på
ramrkt@um.dk.

Transitmuligheder

Det er ikke muligt at rejse i transit gennem Palæstina.

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Det er de israelske myndigheders restriktioner, der gælder i Østjerusalem. Se hjemmesiden for den danske ambassade i Tel Aviv. De palæstinensiske myndigheders restriktioner gælder på Vestbredden.

Udgangsforbud

Der er ikke pt. indført generelt udgangsforbud på Vestbredden. Der kan gælde lokale restriktioner. Hvis du er i tvivl, kan du kontakte repræsentationskontoret på ramrkt@um.dk.

Forsamlingsforbud

Befolkningen opfordres til at holde afstand. Større forsamlinger såsom bryllupper og begravelser er forbudt.

Mundbind

På Vestbredden er det obligatorisk at bære mundbind, når man forlader sit hjem. Overtrædelse kan resultere i en bøde på 300 ILS.

Nedlukning / Genåbning

Butikker, restauranter, caféer, fitnesscentre mv. må gerne holde åbent, men skal observere myndighedernes retningslinjer. 

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte din rejseforsikring.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.
 
Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne, bør du følge deres anvisninger.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte repræsentationskontoret eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Udrejse af Vestbredden

Du bør udrejse via Jordan, hvis du har både dansk og palæstinensisk eller jordansk pas.

Danske statsborgere, som ikke har palæstinensisk ID eller pas, kan udrejse via Ben Gurion lufthavn i Israel.

Ved udrejse fra Vestbredden til Danmark gennem Israel skal du være opmærksom på at udfylde en udrejseerklæring. Se mere information på hjemmesiden for den danske ambassade i Tel Aviv.

Certificate to board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan repræsentationskontoret hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board).

Indrejse i Danmark

Der blev indført kontrol ved alle Danmarks grænser lørdag den 14. marts 2020 kl. 12.00 som led i indsatsen for at hæmme spredningen af COVID-19.

Personer, der ikke har dansk statsborgerskab, men som ønsker at indrejse i Danmark, må forvente at blive afvist ved de danske grænser, hvis de ikke har et anerkendelsesværdigt formål.

Anerkendelsesværdige formål omfatter bl.a. det at have fast bopæl eller arbejde i Danmark.  

Læs mere om anerkendelsesværdige formål hos Rigspolitiet.

Spørgsmål om grænsekontrol, herunder vurderinger af, hvad der i konkrete situationer udgør anerkendelsesværdige formål, hører under Rigspolitiet.

Certificate to board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan repræsentationskontoret hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board).

Mere information

Myndighedernes hjemmesider:

- De palæstinensiske myndigheders hjemmeside om corona. (på arabisk) 
- Den danske ambassade i Tel Aviv.

Nyhedsmedier:

- Palestine News and Info Agency. 

Udenrigsministeriet og det danske repræsentationskontor rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Du kan kontakte repræsentationskontoret i Ramallah på ramrkt@um.dk. Du kan også kontakte os på telefon +972 2 241 5280 inden for almindelig åbningstid.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Palæstina eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Bestilling af NemID-nøglekort

På grund af udbruddet af coronavirus/COVID-19 kan danskere bosat i udlandet få problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon.

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.